Waarom voor een donkere kleur gaan in de woonkamer?

Een donkere kleur muur is nog steeds niet helemaal in. We kunnen ons vaak niet voorstellen hoe het er uit zal zien en als het niet mooi is, is het lastig om er weer een lichte kleur van te maken. Toch zijn er op dit moment heel veel trends die een donkere kleur muur in de woonkamer juist toejuichen. Denk maar aan de beton cire muur woonkamer. Dit is misschien dan geen verf en je hebt het ook in lichtere tinten, vaak wordt hier toch nog voor de donkere baton kleur gekozen.

Optisch kleiner

Vroeger werd er vooral gezegd dat lichte kleuren een woning groter laten lijken en donkere kleuren een woning kleiner laten lijken. Dit klopt nog steeds, maar waarom willen we eigenlijk ons huis groter laten lijken? Ook al is je huis klein, het wordt alleen maar knusser door het nog kleiner te laten lijken. Het geeft sfeer aan je woning wat juist een warme uitstraling geeft. Hierbij kan je aan een beton cire muur woonkamer denken maar ook aan donkerblauw of zwart. Een donkere muur in de woonkamer geeft een bepaalde mysterieusheid.

De juiste combinatie

Als je een beton cire muur woonkamer neemt is het wel van belang dat je hier ook nog wat lichte kleuren aan toe past. Het hoeft niet allemaal donker te zijn. De perfecte combinatie van licht en donker is het resultaat wat je graag wilt. Als je dus voor een donkere kleur op de muur gaat, kan je juist voor een lichte kleur vloer,plinten of bank gaan. Daarbij straalt een donkere kleur muur meer luxe uit. Als je vooral van goud tinten houd, is dit veel makkelijker te combineren met donkerblauw, donkergroen en zwart dan met een lichte kleur. Een donkere kleur geeft je meer ruimte om mee te combineren, je moet het alleen wel aandurven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *