Hottub met zout water

In de meeste gevallen kiezen mensen voor normaal, zoet water in hun hottub. Je kunt er echter ook voor kiezen om zout toe te voegen aan het water. Met je ogen dicht, dobberend in je hottub drijf je genietend van rust en ontspanning. Je droomt even weg naar een tropische zee. Ook heeft het toevoegen van zout een praktisch voordeel voor je hottub, het is namelijk hygiënisch. Door zout toe te voegen aan je water zorg je ervoor dat veel bacteriesoorten er niet meer kunnen overleven. Maar er zitten ook nadelen aan, daarover later meer.

Elektrolyse systeem

Wil je graag een hottub met zout water? Dan zul je een zoutelektrolyse systeem aan moeten schaffen. Gewoon een schep zout in het water gooien werkt namelijk niet. Een zoutelektrolyse systeem zorgt ervoor dat zout als het ware wordt omgezet in ‘chloor’. Zout is een natriumchloride en door middel van dit systeem worden chloor en natrium gescheiden. De chloride zorgt ervoor dat alle bacteriën in het water doodgaan en dat het water in je hottub gezond en helder blijft. Op het moment dat de chloride is uitgewerkt bindt het zich weer aan het natrium en wordt de cyclus herhaald. Voor het reinigen van je hottub met zout heb je zo’n 2 tot 6 gram per liter nodig.

Nadelen

Helaas zitten er ook een aantal nadelen aan zout water in een hot tub. Allereerst is de aanschaf van een zoutelektrolyse systeem erg duur in aanschaf. Een goed systeem moet namelijk zijn uitgerust met een ORP sensor (Oxidation Reduction Potential) die die de geproduceerde hoeveelheid chloor meet. Ook heeft het water een licht zoute smaak, het is natuurlijk niet de bedoeling om het water uit je hottub te drinken maar mocht je per ongeluk wat binnenkrijgen is dat wel vervelend. En het grootste nadeel is dat zout kan zorgen voor roest op verschillende onderdelen van je hottub.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *