Het kledingmerk

Fred Perry is inmiddels een stabiele household name in de modewereld. Maar waar is het begonnen en hoe werd het kledingmerk zo immens populair? In dit artikel zoeken wel het voor je uit. Ook bespreken we de signature Fred Perry polo.

Van tennisser naar kledingverkoper

De geschiedenis van Fred Perry brengt ons bij zijn gelijknamige oprichter. De in 1905 geboren Fred Perry begon zijn loopbaan als tennisspeler. Tijdens zijn carrière in de tennis heeft hij veel prijzen gewonnen. Zo was hij de eerste speler om een ‘Career Grand Slam’ te behalen. Dit gebeurde tijdens de French Open van 1935 waarin hij alle vier de titels in één keer binnensleepte. Het was pas in 1952 dat Perry besloot om zijn kledingmerk op te zetten. Een kleine knipoog naar zijn tennisverleden kan je terugvinden in het logo van het kledingmerk, want die is namelijk gebaseerd op het symbool van het Wimbledon tennistoernooi waar het kledingmerk ook voor het eerst werd gepresenteerd. De Fred Perry lauwerkrans is inmiddels net zo beroemd geworden als het tennistoernooi. Het merk heeft de link met het tennis nog niet helemaal losgelaten, aangezien het geruime tijd de officiële sponsor was van de Britse tennisser Andy Murray.

De polo

Als we spreken over de signature Fred Perry look dan hebben we het natuurlijk over de polo. De polo was aanvankelijk alleen te koop in het zwart in wit, maar komt heden ten dage in alle kleuren. Ze heeft standaard het lauwerkrans logo op de linkerkant zitten. Het kraagje van de polo is altijd gevouwen en bevat – op het standaardmodel – twee streepjes die zowel op de linker als de rechterkant te zien zijn. De strepen zijn overigens ook doorgevoerd op de mouwen van de polo die wijd uitlopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *